Bloggen her er pr. dec. 2016 ændret fra Øbro Gadehaver til Københavns Gadehaver så vi får en fælles by-net-base for information, tips og inspiration.

.

KLIK PÅ FANERNE HEROVER.....og find de oplysninger du har brug for eller find noget inspiration.

.

Det er Østerbro Gadehaver ( Berit ) der bestyrer denne blog.


Tips til opstart af gadehave


Når du vil starte en gadehave …………………

  
Skaf dig planter ved f.eks at spørge beboerne i din boligforening som har sommerhushaver/kolonihaver om de har nogen stauder du kan få en lille stump af! Spørg også blandt kollegaer, familie og venner.
Spørg om din boligforening vil give et beløb til indhegning, planter, blomsterjord, planteske og løgjern
Køb selv planter ( stauder), blomsterløg på planteskoler, supermarkeder eller på netplanteskoler hvis du har råd til det.
Vigtigt at starte med indhegning/bedkant da hunde ellers tisser på planterne og det dør planterne af ( de bliver svitset helt gule) Bedkanter er også med til at holde cykler og gående ude af bedene.

Læg højst 5-8 cm ny jord på bedet ( ellers kan det skade træet i flg. kommunen)

Vælg ikke for høje planter så det tager udsyn for bilister/cykler ved gadehjørnerne.
Placer de højeste planter tættest på fortorvet (hvis du f.eks. have et par halvhøje solsikker)
Vand din gadehave hvis der ikke er ugentligt regnvejr.
Hold bedet vedlige ved løbende at fjerne visne dele af planterne og fjerne ukrudt.
 
Husk at alliere dig med 1-2 andre beboere om at vande når du er på ferie.
 
Gå til netværksmøder i Østerbro Gadehaver den første tirsdag i hver måned for at få inspiration og kunne stille spørgsmål om blomster og deres pasning. Se mødested på Facebook kalender eller tilmeld dig vores nyhedsmail.

Kommunen vil gerne vide hvem der passer bedet og tilmelding til kommunen beskytter dit bed mod at blive ryddet af kommunens gartnere - Østerbro Gadehaver kan vejlede om tilmelding af gadehaven - vi har lavet vores eget skema da det er svært at finde det på nettet.
VIGTIGT:
Hvis du på et tidspunkt ikke længere har lyst til at passe gadehaven, så giv opgaven videre til en anden beboer du selv finder eller kontakt Øbro Gadehaver om at der skal findes en ny person til at passe haven.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar