Bloggen her er pr. dec. 2016 ændret fra Øbro Gadehaver til Københavns Gadehaver så vi får en fælles by-net-base for information, tips og inspiration.

.

KLIK PÅ FANERNE HEROVER.....og find de oplysninger du har brug for eller find noget inspiration.

.

Det er Østerbro Gadehaver ( Berit ) der bestyrer denne blog.


torsdag den 6. oktober 2016

Når du vil starte en gadehave …………………
Skaf dig planter ved f.eks at spørge beboerne i din boligforening som har sommerhushaver/kolonihaver om de har nogen stauder du kan få en lille stump af! Spørg også blandt kollegaer, familie og venner.

Spørg om din boligforening vil give et beløb til indhegning, planter, blomsterjord, planteske og løgjern

Køb selv planter ( stauder), blomsterløg på planteskoler, supermarkeder eller på netplanteskoler hvis du har råd til det.

Vigtigt at starte med indhegning/bedkant da hunde ellers tisser på planterne og det dør planterne af ( de bliver svitset helt gule)

Vand din gadehave hvis der ikke er ugentligt regnvejr.

Hold bedet vedlige ved at fjerne visne dele af planterne og fjerne ukrudt.

Husk at alliere dig med 1-2 andre beboere om at vande når du er på ferie.

Gå til netværksmøder i ØBRO GADEHAVER den første tirsdag i hver måned for at kunne få inspiration og kunne stille spørgsmål om blomster og deres pasning. Vi mødes på LevAs Cafe Den Uartige, Præstøgade 2A – åbent hus 16-18  

VIGTIGT:
Hvis du på et tidspunkt ikke længere har lyst til at passe gadehaven, så giv opgaven videre til en anden beboer du selv finder eller kontakt Øbro Gadehaver om at der skal findes en ny person til at passe haven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar